Тримата директори, сред които и ексдепутатът Гвоздейков, ще “заключат 3 заплати като гаранция

...
Тримата директори, сред които и ексдепутатът Гвоздейков, ще “заключат 3 заплати като гаранция
Коментари Харесай

И бивш съветник на Асен Василев се уреди като шеф на медицинските хеликоптери

Тримата шефове, измежду които и ексдепутатът Гвоздейков, ще  “заключат ” 3 заплати като гаранция за ръководството си
Бивш консултант на Асен Василев - Георги Клисурски, влиза в Съвета на шефовете на сдружението “Хели Мед Сървиз ”, което ще ръководи медицинските хеликоптери. Той ще е един от тримата шефове на звеното дружно с напусналия Народното събрание народен представител от Политическа партия Георги Гвоздейков и лекаря и медицински съветник Бранимир Радуилов, излиза наяве от решение на държавното управление.

Хеликоптерите, които звеното ще ръководи, занапред ще се купуват. Здравното министерство към този момент пусна социална поръчка за 6 броя за общо 162,7 млн. лева Очаква се те да бъдат доставени до 30.4.2026 година, а първият от тях да дойде още на 1.12.2023 година

За основаването на “Хели Мед Сървиз ” държавното управление отдели 3 млн. лева Седалището му ще е в постройка на аерогара София №1, а то ще може да основава свои представителства в страната и чужбина. Тримата членове на Съвета на шефовете ще сключат контракт за ръководство на звеното за до 5 година Те наложително ще би трябвало да дадат и гаранция за ръководството си в размер на 3-месечното си брутно заплащане.

Клисурски е бил консултант на Асен Василев като министър на финансите в първия длъжностен кабинет “Янев ”. Той е член на Националния съвет на “Продължаваме смяната ”.

Бранимир Радуилов е работил и като съветник по електронно опазване на здравето и медицински технологии. Консултирал е плана за нова детска поликлиника, която би трябвало да се построи на мястото на някогашния Център по наркомании на столичната ул. “Пиротска ”.

Най-известно обаче стана назначението на Георги Гвоздейков, който ще е общоприет шеф. До предходната сряда той бе народен представител от Политическа партия. Но за новото предопределение удостовери едвам няколко дни по-късно. А в събота излезе с прочувствен пост във фейсбук, в който споделя, че е помагал с доста “любов, сила и интерес ” за плана, тъй като му бил идея. На 2 пъти отказал да одобри поста в диалози с премиера Кирил Петков и министъра на превоза Николай Събев.

“След задълбочени размишления и разбори взех решение, че би трябвало да поема тъкмо този риск ”, написа Гвоздейков.

“За хората, които виждат в това “трудоустрояването ” ми в топла и приветлива държавна служба, ще кажа единствено едно - това е най-големият огън в живота ми, както и най-големият риск, който съм поемал, като влизам в него, с цел да довършим дружно до дъно идеята ”, добавя той. Подчертава, че против него е проведено “активно милиционерско мероприятие ” от боязън. Въпреки това щял да подмине “инсинуациите и опитите за професионалната и кариерна дискредитация ” без коментар.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР